Az igazán hülyék
2022. július 26. írta: waddy

Az igazán hülyék

Nem az a baj, hogy a miniszterelnök hülyeségeket beszél. Nem tehet róla, ez jön belőle természetesen. Számos embert ismerek, aki hülyeségeket beszél - bizony olykor még velem is előfordul!

Elvégre szólásszabadság van, mindenki azt mond, amit akar, amit tud. Ráadásul egy sereg dolog, ami első hallásra hülyeségnek tűnik, akár még érdekes, sőt izgalmas tudást is felmutathat.  Új megvilágításba helyezheti ismereteinket. Kételyt ébreszthet bennünk az évek óta kényelmesnek és biztonságosnak hitt nézeteink iránt. Ezekről jó társaságban, jó borok mellett szabadon, előítéletek nélkül derűs beszélgetéseket lehet folytatni.

Ízlésről, politikáról, háborúról, migrációról, inflációról, árakról és bérekről. Akár a kevertfajúságról is. Van ezek között olyan téma, ami közvetlenül érinti az életünket, és van olyan is, ami inkább csak szellemi tornára, vitakedvünk kielégítésére szolgál. Egy baráti társaságban erre is, arra is terelődhet a szó.

Magyarország nem egy baráti társaság. Itt immáron 20 esztendeje a gyűlölet, az acsarkodás a megosztottság az úr. Ilyen környezetben az ember nem azért bont ki egy palackot, hogy koccintson a többiekkel, hanem azért, hogy fejbeverje őket.

Nem gondolom, hogy Orbán Viktor rasszista, antiszemita, vagy pláne náci lenne. Egy normális országban simán lehet túlzó, elhamarkodott, akár szélsőséges véleményeknek is hangot adni. És itt nem csupán arról van szó, hogy bizonyos pozícióban, egy egész ország képviseletében ilyen kijelentéseket tenni helytelen. Az az igazi baj, hogy ezeknek a szabad gondolatoknak, nyílt vitáknak, a másfajta gondolkodás iránti tiszteletnek nincsen hagyománya, nincsen kultúrája, és sajnos azt kell mondanom: igény sincs rá. Amire igény van, és amit Orbán Viktor pontosan ért és teljesen azonosul vele, az a kocsmai kötekedés és a zárás utáni késelés az árokparton.

 Ez egy teljesen más világ. Itt narkósnak bélyegezni az ételfutárokat meg lesajnálni a bevándorlókat a napi rutinhoz tartozik. Lehet beszélni kevert fajokról is, de nem árt két dologra odafigyelni.

Az egyik, hogy többen legyünk. Vagy legalábbis többnek, nagyobbnak, erősebbnek látszódjunk. Így aztán nem lesz kényes téma, nem kell ügyelni az illemszabályokra: aki úgy érzi, hogy megsértettük az érzékenységét, az jöjjön hátra a budi mögé, majd ott lerendezzük.

A másik hogy legyen nálunk fegyver. Vagy, ha a többieknél is van, a mi késeink legyenek hosszabbak. Vagy, ha elég ügyesek vagyunk, még késre sincs szükségünk, elég ha hatalmat kapunk a kezünkbe. Akkor aztán lehet viccelődni a pápával, lehet trollkodni a nemzeti valutával, el lehet venni az emberek utolsó falat kenyeret is, lehet játszani vármegyéset.

E két világ között van módunk választani. Milyen országban akarunk élni? Derűsen vitatkozó, a szokatlan, abszurd gondolatoknak is teret adó barátságos országban, vagy egymás torkának szegezett késsel az árokszélén?

Nem Orbán Viktor a hülye. Ő csak azt mondja, ami eszébe jut. Nem. Az igazán hülyék mi vagyunk. Mi, akik pártoktól, meg politikai celebektől várjuk, hogy megoldják az életünket. Mi mindannyian, akik fölesküdtünk egy politikai szekta követésére. Mi, akik valamilyen Stockholm-szindróma bűvöletében ragaszkodunk a cellánkhoz. Mi mindannyian, akik mérges kommenteket írunk a közösségi médiában megosztott képek alá, cinikus mémeket posztolunk egymásnak, vagy elkeseredett blogokban maszturbálunk.

Úgyhogy kedves olvasó, ne olvasgasd ezt a blogot légy szíves! Bontsatok ki egy üveg bort a barátaiddal és ne hallgassatok a kocsmai tahókra!

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigmauj.blog.hu/api/trackback/id/tr4617891907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.07.27. 07:37:50

"Magyarország nem egy baráti társaság. Itt immáron 20 esztendeje a gyűlölet, az acsarkodás a megosztottság az úr."

20 esztendeje? Te nem voltál itt Kádárék alatt, amikor a komcsik és a reakciósok nem szerették egymást? Az elvtársak már akkor összeszarták magukat, amikor két bölcsész leült sörözni egy kocsmában, hogy itt már mindjárt szítva lesz az ellenforradalom. Ami előtte volt, arról csak a szüleim, nagyszüleim meséltek. Padlássöprés, tészesítés... Aztán itt volt a gengszterváltás, a taxisblokád, majd Horn elvtársék alatt utálta egymást a bal és a jobboldal, bár Antall halála után átmenetileg nem volt a baloldalnak fősátánja akit utálni lehetett, be kellett érnie némi csirkepistával még torgyán józsival, de őket még ők sem tudták komolyan venni, illetve a Jobbik szellemi elődeivel, az ügyeletes dísznácikkal akikkel lehetett rémisztgetni az arra hajlamos balfékeket. Orbánnal aztán megszületett az új fősátán. Az ellenoldalon pedig Fletó. De ők legalább már kiérdemlik a címüket.

Lorrh 2022.07.27. 07:39:08

Szerintem egyszerűen amíg ezen a hülye kijelentésein csámcsog a nép, addig sem a katás tüntetéssel, a döbbenetes inflációval, a közelgő rezsi katasztrófával, az elhazudott választási ígéreteivel foglalkoznak.
So simple.

Rodney2 2022.07.27. 12:03:23

@midnight coder: Nyugodtan visszamehetsz még a történelemben népi és urbánus, zsidó spekuláns/uzsorás és magyar paraszt, kommunista tömeggyilkosok vs normális emberek, kuruc és labanc, stb.
Gyűlölködni jó :)

white999 2022.07.27. 12:08:49

@Lorrh: Rezsikatasztrófa nem most van, hanem amikor megjön a szamla, addigra ez beszéd mar lecseng, ha emiatt nem jön pénz az EU ből, akkor lesz csak igazi probléma. Akkor már nem bírja el a középosztály se, hogy NER huszárokat kell etetni és nem a rezsi és infláció hanem a recesszió miatt megszűnő munkahelyek miatt.

Lorrh 2022.07.27. 12:44:43

@white999: tetszettek volna forradalmat csinálni - ahogy józsibácsi mondta.

midnight coder 2022.07.27. 19:29:46

@Rodney2: Na ja. Csak valahogy a balfékeknek ez nemigen szokott az eszébe jutni.

Rodney2 2022.07.27. 20:23:19

@Lorrh: A balti országokban euró van és 20% körüli infláció. Valakik valamit nagyon elkúrtak, de az nem Orbán volt, ő általában akadályozni szokta a degenerált barom döntések meghozatalát

Lorrh 2022.07.28. 11:44:24

@Rodney2: orbán elég ellentmondásos. bizonyos dolgokat jól csinál - ellen meg y anyugati baromságoknak.
Aztán meg bevezeti a vármegyéket meg főispánokat mint egy retardált idóta.

Rodney2 2022.07.28. 13:29:41

@Lorrh: igen, de az ilyesmivel kevesebbet árt, mintha lelkesen csatlakozna a gáz és olajembargóhoz, willkommenskulturozna pár millió niggert vagy bevezetné a kötelező óvodai nemváltást. Ugyanakkor elviszi az ellenzéki közbeszédet ilyen értelmetlen / terméketlen irányba, addig se tudnak értelmes kritikát megfogalmazni. Szerintem ki van ez találva

belekotty 2022.07.29. 06:32:52

@Rodney2: Fel sem tűnik neked gondolom, hogy az infláció az Oroszországgal, vagy Ukrajnával határos országokban a legmagasabb. Vajon rájössz hogy miért?

Rodney2 2022.07.29. 08:56:42

@belekotty: nyilván Orbán Viktor rasszista fasiszta diktátor miatt (ha már hallottál ballib degenerált barom pénzügyi szakembert arról értkezni, hogy azért kell az euróhoz csatlakozni, mert az megvédi a zembereket az inflációtól, akkor erről beszélgessetek egy kicsit, ja és üzenem hogy pl Spanyolországban is 10% felett van az infláció)
süti beállítások módosítása