Szauron értékelt
2020. február 17. írta: waddy

Szauron értékelt

 

Most, hogy megtudtuk. hogy Magyarország mindenek előtt, érdemes ízlelgetni kicsit ezt a mondatot. Lehet úgy értelmezni, hogy életünk minden rezdülése, minden gondolata,valamennyi gondunk-bajunk, örömünk és bánatunk, mind másodlagos Magyarország öröméhez és bánatához képest. Ha nem akarjuk ettől a csodálatos érzéstől megfosztani mindazokat, akik Magyarország határain kívül élnek, akkor azt kell feltételeznünk, hogy Magyarország valamifajta misztikus absztrakció, ha tehát csak úgy simán szeretem a hazámat, hát az nem elég.

Ez a Kölcsey-féle vonal.

Lehet úgy is értelmezni, hogy Magyarország minden más népnél előrébb való. Hogy ez most csak a Kárpát-medencei népeket jelentő, tehát a szokásos közép-európai sovinizmus-e, vagy az egész Európai Unióra vonatkozó Stop Brüsszel-típusú dölyf, alighanem egyre megy.

Hiszen e mondat igazi tartalma nem Magyarországra vonatkozik. Orbán Viktor évértékelőjében saját, egyre jobban elhomályosuló önképét próbálta retusálni. Mordor ura, aki az Egy Gyűrűt kovácsolta, kiállt a Végzet Hegyére és újra felmutatta a hatalom gyűrűjét. A gyűrűt, amely összeköt, ami egységbe forraszt, ami nem tűr ellentmondást, ami nélkül nincs sem otthon, sem család, sem munka - nincsen haza sem. Ez a gyűrű maga a miniszterelnök, és ha ő elvisz, elvész Magyarország is.

         Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen,

         Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen,

        Mordor éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején.

 Aki lázad a hatalom gyűrűje ellen, vagy pláne megpróbálja megszerezni azt, az Szauron ellensége, tehát Mordor ellensége, jobban teszi, ha eltakarodik Középföldéről.

Ez Orbán igazi mondandója. "Ha nálam van az Egy Gyűrű, akkor béke lesz és biztonság és gyarapodás és sokasodás. Ha megbukom vagy elzavartok, káosz lesz, nyomor, bizonytalanság,  és - efelől ne legyen semmi kétség - akár háború is.

Úgyhogy kedves Frodó, akárhol is vagy, ideje indulni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigmauj.blog.hu/api/trackback/id/tr1415479078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása