Mi veri ki?
2021. december 01. írta: waddy

Mi veri ki?

 

Nagy kérdés hogy mi veri ki a biztosítékot ma Magyarországon. Az, amit látunk, helyesebben, amit láttatni akarnak velünk, vagy pedig az, ami csakugyan botrányos.

Sajnos az közelműlt néhány jelensége azt mutatja, hogy az előbbi a gyakoribb.

Vegyük a két legfrissebb esetet. VV Aurelio két év három hónap börtönbüntetést kapott emberrablásért. A szerencsétlen hülye elaludt egy kocsmában, ellopták tőle 200000 Ft-ot, majd ő ahelyett, hogy a magyar rendőrség szolgálatait vette volna igénybe, inkább elintézte a dolgot a támadójával. Lekövette az illetőt, begyömöszölte a kocsiba és aláíratott vele egy papírt, hogy az ellopott összeget húszezres részleteiben 10 hét alatt visszafizeti neki. Az ily módon sértetté előlépett tolvaj viszont elment a rendőrségre és feljelentette a károsultból immáron támadóval előlépett reality celebet, akit aztán annak rendje és módja szerint elmeszelt a bíróság.

Micsoda képmutatás! Az a magyar rendőrség, amely nem hogy 200000 Ft-ért, de még egy lakásbetörésért, utcai garázdálkodását sem kezd nyomozást, az utcai videókamerán látható felvételt nem mutat meg a sértetteknek és nem veszi figyelembe a vizsgálat során, ez a rendőrség most lecsapott a bűnözőre. Az egykori villalakó talán a fenti gondolatmenet alapján, vagy egyszerű megérzés folytán úgy döntött, saját maga intézkedik ellopott pénzének visszaszerzéséről. És mit tett? Nem írt zsaroló levelet, nem rántott fegyvert, nem kezdett bicskáznii a kocsma mögött, hanem megkereste a támadóját, és egyfajta sajátos jogi módszert alkalmazva, rendezte az ügyet. Nem sérült meg senki, igazság tétetett, bár kétségtelenül nem példaértékű módon. A magyar bíróság azonban rájött, hogy van erre egy kiváló BTK paragrafus, és bátran alkalmazta azt. Így aztán most Aurelio bekerül a nehézfiúk közé, és örülhet, ha ép seggel szabadul.

Mindenki megnyugodhat, biztosíték kicsapva - csak éppen a valódi kérdések nem kerültek elő. Hol marad az állam felelőssége? A mi adónkból fenntartott magyar rendőrség miért nem szolgál és miért nem véd? Hogy van az, hogy az úgynevezett független magyar bíróság az összes maffiózót, oligarchát, fehérgalléros bűnözőt futni hagyja, de egy önbíráskodó hülyére a törvény teljes erejével lesújt?

Csak hogy világos legyen: nem támogatom az önbíráskodás, de érdemes mértéket szabni: ugyanis nagyon nem mindegy, hogy valaki fegyverrel vesz elégtételt magának, mint ahogy az Egyesült Államok számos államában dívik, vagy visszaszerzi a tőle elrabolt pénzt, méghozzá igen kreatív, és humánus módon.

A másik ügy, ami borzolja a kedélyeket, Iron Channel úgynevezett pedofil botránya. A vád: hatalmával visszaélve arra kényszerített egy 11 éves kislányt, hogy az vegye le a pólóját a kamera előtt, ily módon életre szóló traumát okozva neki. Megnéztem körülbelül 40 percnyi Iron Channel adást. Az oda bejelentkező kamaszok, néhány fiú is, de azért mégis túlnyomó többségben lányok, sok mindennek tűntek, áldozatnak egyáltalán nem. Kihívó ruhába, olykor csupán melltartóba öltözve illegették magunkat a kamera előtt, buli hangulatban, napszemüvegben valamilyen italt szaporán kortyolgatva táncoltak az ágyon, és önfeledt kacagással hallgatták, ahogy Iron Channel a testüket dicséri. Kétség sem fér hozzá hogy az állítólag 18 éves fiatalember egy közönséges suttyó, aki temérdek szabadidejét arra használja, hogy a követőivel folytasson alpári és ostoba beszélgetést. Ezt most vagy azért teszi, mert nincs társasága, mert balul sikerült a saját kamaszkora, mert pszichológiailag sérült;  vagy-  ami valószínűbb - pénzkereseti megfontolásból. Ha ugyanis sok követőre teszel szert egy videómegosztón, akkor egykettőre reklámfelületté tudsz válni, és ezzel busás jövedelem teszel szert.

De hol itt a kivert biztosíték? Nos, úgy gondolom, hogyha valaki idióta tartalmat készít egy nyilvános csatornán, és ezt hasonló idióták követik, az nem a büntetőjog hatáskörébe tartozik. Ismétlem, az elérhető felvételeken látható lánykák jókedvűen, buli hangulatban, szórakozásból ültek, álltak, feküdtek a kamera elé. Az elérhető videókon  semmiféle szexuális képi megjelenítés nem látható, az pedig, hogy szóban mi hangzott el, csupán a beszélgetés résztvevőit minősíti. Senki se mutogatta magát, Iron ugyan gyakran bíztatta a lányokat, hogy pucérkodjanak, erre azonban egyikük sem volt hajlandó. Hogy a botrányban szereplő lány miért viselkedett másként, rejtély. Arra viszont kiváló alkalom adódott, hogy a büntetőjog lecsapjon, és a fiút börtönbe küldje. Ráadásul korábban egy másik hallatlanul képmutató ügyben is bűnösnek találták: kábítószerbirtoklásáért másfél év felfüggesztettre ítélték. Hallatlan! Volt nála kábítószer és saját egészsége rovására akarta használni. Ez lenne a világvége? És persze, ez mindent érthetővé tesz: ha valaki egy mocskos drogos, az nyilván pedofil is. És máris sikerült legyártani a közvélemény számára egy könnyen fogyasztható ellenségképet.

Ráadásul a pedofília értelmezése is meglehetősen homályos a legtöbb ember számára, sokan úgy vélik, hogy egy felnőtt által egy kiskorú iránt érzett vonzalom is idetartozik. Pedig a törvény szerint csupán a serdülőkor előtti gyerekekre terjed ki a pedofília fogalma. Az viszont, hogy ennek a határa a 13. életév, vagy esetleg 2-3 évvel korábbi időpont, az egyénenként változik és roppant nehéz törvényileg szabályozni. Biológiai, kulturális, etnika okok állnak, állhatnak a háttérben. 11 - 12 éves gyerekek lazán eltöltenek  egy háromnapos sleepover bulit egymásnál, akár koedukált változatban is. Általános iskola felsős osztályfőnökök vagy rettegnek az osztálykirándulástól, mert egész éjszaka talpon kell legyenek, hogy rendet tartsanak, vagy nemes egyszerűséggel úgy döntenek, inkább egyáltalán nem szerveznek osztálykirándulást.

És itt jönnek azok a kérdések, amik nem csapja ki a biztosítékot, egyszerűen azért, mert senki nem teszi fel őket. Miért az a kiskamaszok legfőbb szórakozása, hogy discord-csatornán műveletlen tahókat követnek? Hol vannak ilyenkor a szüleik? Csak nem arról van szó, hogy ők is élik a maguk életét, és örülnék, ha a gyerek három napra eltűnik valami barátnővel, addig sem otthon kamaszodik?  És igen: már megint a rendőrség, mi lenne, ha az igazoltatáson meg a könnygáz használatán kívül a rendőrök megtanulnák a számítógépes bűnözés fortélyait is, és valakit odaültetnének a videómegosztók elé hogy figyelje már ezeket a srácokat? Persze tudom, kevés a rendőr, alacsony a fizetés. De valahogy ez sem csapja ki a biztosítékot. És persze van, akinek szabad gyerek pornófényképeket gyűjetni ezerszámra, Gattyán György pornókirály pedig esetleg miniszterelnök lesz.

Képmutató országban élünk. És nemcsak azért, mert az egész politikai elit csak a valóság felszínét karcolja, hanem azért, mert mi magunk is hagyjuk magunkat megvezetni. Sőt, kéjes örömmel nyugtázzuk, hogy valaki más már megint pórul járt. Valaki más, aki nem mi vagyunk, mert mi persze rendes népek vagyunk. És nem teszünk fel kérdéseket, bízva abban hogy akkor nekünk se tesznek fel hasonlókat. Együtt viháncolhatunk ezen az évtizedek óta tartó sleepover partin, és mohón várjuk, hátha lehet valakit követni. És ha kell, még a pólókat is levesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigmauj.blog.hu/api/trackback/id/tr7316770526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2021.12.02. 07:06:39

Gattyán védelmében: Ő nem "pornókirály", az mondjuk a Kovi volt. Gattyán nem állít elő szexuális tartalmakat. Ő IT vállakozó aki igyekszik világszinvonalú IT infrastruktúrákat fejleszteni. Jó néhány ilyen vállalkozással nem keresett semmit és volt egy ami meg anyagilag nagyon bejött neki: azt az IT infrastruktúrát szexmunkások használják arra, hogy ügyfelekkel lépjemek kapcsolatba és valami pénzáramlás is történik. Gattyán cége kizárólag az IT infrastruktúrát üzemelteti és annak használatáért kap pénzt.

A pedofilia sajnos nagyon össze van kutyulva jogilag. A természet alapján az a pedofil (beteg ember) aki nemileg még éretlen emberek iránt érez nemi vágyat (ez kb ugyanolyan elfajzás az evolúciós normalitástól, mint egy nekrofil, vagy amikor egy férfi egy másik férfival szeretne szexelni) Ehhez képest mindenféle idióta degenerált barmok kitalálták az olyan jogi környezetet, hogy aki még nem 14 éves az nem jogképes, nem hozhat döntést vagyis ha egy jól fejlett, kisminkelt csaj rádmászik a diszkóban és szexeltek, majd kiderül hogy csak 1 nap múlva lesz 14 éves, akkor jogilag megerőszakoltad akkor is ha ő akarta és élvezte is és mész a börtönbe. Ennél nagyobb idiótaság kevés van a modern kori jogalkotásban. Ráadásul vannak olyan "fejlett" országok ahol ez a 14 év nem is 14 hanem több. Nálam ez azért egy "érzékeny téma", mert általános iskolában 3 olyan osztálytársnőm is volt akik 14 éves koruk előtt már D és E kosaras melltartót hordtak és bizony éltek valamiféle szexuális életet, mert a hormonjaik és a nemi érettségük erre hajtotta őket.
Kedvencem a Berlusconi akit MEGRONTÁS vádjával üldözött a törvény amiért egy már 2 éve kurvaként dolgozó 17 éves marokkói lánnyal szexelt. Nagyon sokat már nem ronthatott rajta :))) Ha viszont ez a lány marokkóban marad, akkor már lehetett volna egy 60 éves férje (akinek eladták kecskékért) és 2 gyereke. Az mennyivel jobban illik szegénykémhez.

MEDVE1978 2021.12.02. 10:38:31

A magyar társadalom és jog nem tiszteli annyira a magántulajdont, mint mondjuk az angolszász. Az angolszászok, főként az USA esetében igaz, hogy fegyverrel is megvédheted a magántulajdonodat. Az esküdtszék további bizonytalansági tényezőt visz a helyzetbe: Az esküldtek dönthetnek racionálisan is, de extrém helyzetekbe is elviheti őket az, hogy nem képzettek jogilag. Érdekes helyzet például a mostani botrány a 18 éves sráccal, aki gépfegyverrel ment a tüntetésre. Ezzel olyan sok baj van, hogy nem tudod melyik a nagyobb és mindenki mazsolázik magának. Egyrészt már ott rossz, hogy a küldetéstudatos fiatal fegyverrel elmegy megvédeni az üzleteket, hogy a csürhe azokat ne fossza ki és az első igazoltatásnál vagy amikor látják, hogy egy tüntetésre megy, nem küldik haza. Aztán ott is rossz, amikor ő - akinek kezében van a fegyver - lehet, hogy beszól valamit vagy provokál. Még rosszabb, amikor a mentális zavarokkal küzdő, drogos, elítélt bűnöző üldözni kezdi, mert teljesen elvesztette a kapcsolatot a realitással (képzeljük csak el egy olyan embert, aki nekimegy egy másiknak, annak ellenére, hogy a másik kezében gépfegyver van). Aztán lelövi ezt az embert és tovább fut, viszont egy harmadik észlény ismét úgy dönt, hogy ő majd megállítja a fegyverest, azzal, hogy fejbe csapja a gördeszkájával és utána megpróbálja elvenni tőle a gépfegyvert (őt is lelőtte). A harmadik pedig ráfog egy revolvert, de nem lövi le, hanem gyors mozdulatot tesz vele (őt csak megsebesítette).
Önmagában az egész ügy egy agyrém, aminek nem szabadott volna megtörténnie. Az esküldtek mégis döntöttek egy irányba, ez a döntés akár lehetett volna racionális is (én pár hónap enyhe fokozatú börtönre ítéltem volna a srácot). Szerintem egy esküldtszék annyiban lett volna jobb, hogy Aurelio esetében - ha tényleg a tolvajjal történt ez - nem ítélték volna el.

A pedofíliát érintően: ez egy társadalmi tabu, ráadásul könnyű politikai haszonszerzésre alkalmazható téma. Az emberek többsége kapásból erős érzelmi reakciót produkál erre.
Holott ugye ez nem pedofil ügy, arról van szó, hogy hülye kamaszok kezelik az extrém hormonfröccsöt, amit naponta megtapasztalnak. Az elkövető is egy hülye kamasz, aki csak a pinát és a pénzt látja. Ezzel nem felmenteni akarom, mert egy bunkó, de azért nem arról van szó, hogy kisiskolás lányokat ront meg.
Itt van az az érdekes helyzet, hogy mondjuk két tizenégy éves tinédzser szexel. A lány benne van, hogy a fiú felvegye videóra, mert izgalmas és tetszik neki. Utána 15 évesen szétmennek, mert a lány mondjuk más fiúval akar járni. A fiú bosszúból elküldi az osztálytársaknak a felvételt a csajról, mert már nem kell neki. Ez bosszúpornó és a srácot el lehet ítélni gyermekpornográfia terjesztéséért, holott csak egy elkeseredett, féltékeny, sebzett tinédzser hülye cselekedete.
Tinédzserek között ez egy nagyon képlékeny dolog. Ehhez jön még a hölgyek hamarabb történő érése. Egy már több mint 25 éves történet: 17 éves voltam, rengeteget kosaraztam szabadtéren. Az egyik pálya mellett, ahova jártunk volt egy játszótér is ott játszott Panka és Manka, két ikerlány, valamint még kb. 2-3 kislány. Akkoriban 11-12 évesek lehettek, hintáztak, beszélgettek, fogócskáztak. Nem jöttek a kosárpálya közelébe, mert a játszótéren érezték jól magukat, csak néha dobáltak egy-kétszer, meg nézték, ahogy a "nagyok" játszanak. Eltelt 2 év, én már 19 éves voltam, Panka és Manka 14 lett, a barátnőik is. Szinte egyik pillanatról a másikra a kislányok ki lettek festve, női domborulataik lettek, fenekük lett. Jöttek oda, beszélgettek, már nem a játszótéren töltötték az időt. Nem tudtad volna megállapítani róluk, hogy ők 14 vagy 16 vagy esetleg 18 évesek. Fiatalabb haverjaim járni is kezdtek egyikükkel másikukkal és egy-két éven belül már biztosan szexuálissá alakult a kapcsolat. És ez 25 éve volt, azóta a társadalom tovább szexualizálódott, a fiatalok korábban kezdik el a nemi életet. Ettől függetlenül a közfelfogás továbbra is "infantilizálja" a kamaszokat, a szexualitásuk tabu, nem veszünk róla tudomást. (Ez egyébként nem önálló tabu, mert ilyen mondjuk az öreg emberek szexualitása vagy a gyerekek szexuális típusú működése is. Ez olyannyira tabu, hogy szerintem a fiatalak szülők 90%-a úgy szembesül azzal, hogy a gyerek szexuális lény is részben - a fütyijét, punciát fogdossa, mert az jó érzés és levezeti a feszültséget stb. - hogy ez elsőre rettenetesen megijeszti).

A társadalmi kép tehát borzasztóan erősen átitatott emocionálisan, holott ha egy férfi kíván egy fiatal nőt, aki nőies, az teljesen normális, hiába 18 éven alatti az a nő, esetleg 14 éves. A pedofil az, aki a kiszolgáltatott gyerekre utazik, benne a gyerek kontrollálhatósága / fejletlen teste kelt vágyat.

Lorrh 2021.12.02. 16:40:38

"Képmutató országban élünk."
Minden ország képmutató.
Mert emberi alaptermészet a képmutatás, hazudozás, magunkat jobb színben feltüntetés satöbbi.

Neytiri1 2021.12.07. 07:57:20

Arról lehet tudni, hogy a tisztelt állampolgár, aki ellopta a pénzt, milyen büntetést kapott mindeközben?
süti beállítások módosítása