Biztos jövő
2018. december 14. írta: waddy

Biztos jövő

Miért biztos, hogy előbb-utóbb polgárháború lesz Magyarországon?

Az összes fontos politikai, társadalmi és gazdasági pozíció megszállásával a Fidesz bármikor képes ellehetetleníteni egy demokratikusan megválasztott másmilyen kormányt. Ráadásul a most elfogadott közigazgatási bírósági törvény az illetékes miniszter kezébe teljhatalmat ad a számára alkalmas jelölt bírói kinevezéséhez. Az új honvédelmi törvény pedig lehetővé teszi a hatalom számára, hogy tetszőleges indokkal veszélyhelyzetet hirdessen ki, mozgósítsa a teljes honvédséget és ezzel lényegében törvényerőre emeli a katonai puccsot.  És persze ott van a CÖF, a bármikor mozgósítható és országosan buszoztatható vakbuzgó gyülekezet, meg a 2006-os csőcselék, amelyik bármikor örömest felgyújtja a várost.

Vagy van a másik lehetőség, lemerülni, kibekkelni, elfojtani, aminek 1948 és 1989 között sokan részesei voltunk. De egyszer minden pohár betelik és ha nem marad lehetőség a békés kormányváltásra, akkor megint csak az utcán fog eldőlni az életünk. A kérdés tehát nem az,  hogy mi fog történni, hanem csupán az: mikor.

A 2002-ben indult ádáz küzdelem a hatalom megragadásáért előbb még csak családokat és barátságokat szakított szét, de nem kellett sokáig várni, mire megtudhattuk, hogy a haza nem lehet ellenzékben. 2006-ra olyan mértéket öltött a Fidesz frusztráltsága, hogy kivitte az utcára a legitim kormány megpuccsolásának stratégiáját és Budapesten önjelölt kripto-ötvenhatosok  csináltak mű-forradalmat.

Végül nyolc év kemény aknamunkájával - és a gazdasági, valamint belpolitikai válságot kezelni képtelen kormány tehetetlensége révén ölébe hullott az áhított játékszer: a hatalom. A  2010 óta immár harmadik alkalommal - és igen gyanús körülmények között megszerzett kétharmados parlamenti többség birtokában aztán tovább ment azon az úton, ami -   ez most már tisztán látható - megpecsételte Magyarország sorsát.

Ezeknek az embereknek nincsenek gátlásaik, nincs bennük mértéktartás, nem érdekli őket, hogy minden tettükkel egyre megállíthatatlanabbul sodorják Magyarországot a polgárháborúba. Orbánék soha nem fogják kiadni a kezükből a hatalmat. Törvényes, jogállami módon ez már lehetetlenné vált, hiszel a jogállamot szinte teljesen felszámolták, a törvényhozásban pedig szabadon és cinikusan garázdálkodnak. Ráállították Magyarországot egy kényszerpályára: ha mindenki kussol, akkor béke van és rend; ha felemeljük a fejünket, akkor pedig vér fog folyni. Mindegy, hogy ki kezdi el - mindegy, hogy ki üt vissza.

Ezzé lett magyar hazánk. 30 évvel az első szabad választás után mára ott tartunk, hogy csupán két dolog között választhatunk: vagy a mindent elárasztó zsarnokság szorításában nézzük, hogyan múlik el az életünk, vagy fölkelünk, és talán egyszer végre sikerül kivívni a szabadságunkat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigmauj.blog.hu/api/trackback/id/tr314484300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.12.15. 04:14:00

Ezer Soros-rohamosztagos nem tud polgárháborút csinálni, ne aggódj.

Éhesló 2018.12.16. 13:16:59

Kevesek vagytok, mint macisajtban a brummogás.
Ha nagyon nyitogatjátok a pofonládát még megkaphatjátok, amit 1990 óta megúsztatok.

waddy 2018.12.18. 19:29:57

@Éhesló: Örülök, hogy megértetted a cikket! Pontosan erről van szó. Ha jól olvasom kedves soraidat, magad is a polgárháború híve vagy. Ez van: a hozzád hasonlók miatt fog itt vér folyni.

Éhesló 2018.12.18. 20:29:57

@waddy: valamit benéztél.
Itt a poszter álmodozik én pedig reagálok.
Ha polgárháborúzni akar, akkor is.
Ez alapjogom.
Nem lesz itt komcsi vircsaft többé.
süti beállítások módosítása