IL-19
2016. július 25. írta: waddy

IL-19

     

Összegyűjtöttem néhány il-kezdetű szót. Nyilván nem találtam rá valamennyire, de ez a 19 szó is rávilágít arra, hogy milyen is az a világ, amely körülvesz bennünket. Annyit már eddig is tudtunk, hogy illiberális. Ezt mi sem illusztrálja jobban, mint hogy hazánk illusztris  vezetője abban az illúzióban ringatja magát, hogy ő Magyarország legitim vezetője.

Nem, nem az. Ő és egész pereputtya, valamint a körülötte legyeskedő siserehad illegitim - azaz jogellenes. A jogállamra való folyamatos hivatkozás és a joghézagok cinikus kihasználása révén egy olyan szigetországot hoztak létre, amelynek legtöbb intézkedése illegális, azaz törvénybe ütköző. Ameddig nem vesszük észre vagy nem törődünk vele, addig nyomulnak előre, ha meg valaki mégis lerántja a leplet, akkor vagy kifizetik a bírságot ( naná, hogy közpénzből! ), vagy egyszerűen átírják a törvényt. A százmilliárdokat pedig egymás közt risztelik szét, vagy offshore cégekbe menekítik. Akárcsak az illuzionista a cirkuszban: hipp-hopp - volt nyuszi, nincs nyuszi! A közpénz elveszíti közpénz jellegét, a táj ,elveszíti táj-jellegét, a dolgozó a munkáját, az ország a becsületét - és ki nyer itt bármit is?

Az illuminatus. Aki megvilágosodván, biztosra megy. Rájött, hogy a nép őt akarja. Az erőset, a szókimondót, a kérlelhetetlent. A Vezért. Most az, hogy olykor, és egyre gyakrabban illuminált állapotban emelkedik szólásra, az ugyan kit zavar? Illetlen - és valljuk meg: illogikus dolog volna azt elvárni, hogy a vallási révületbe esett bálványimádók hódolat helyett kritikával illessék a rendszerváltás hősét, minden oroszok elűzőjét, a lobogó ingű, delejes tekintetűt. Akit nem köt sem illem, sem illeték, sem Illinois ( vagy a hanyatló Nyugat bármelyik más államának ) értékítélete.

Elismerem, kissé erőltetett ez az "ilezés". De azért, ha összeillesztjük mindazt, amit nap mint nap látunk, hallunk, tapasztalunk; ami lassanként az életünkké válik, akkor nemigen tagadhatjuk, hogy ez az egész rettentően és orrfacsaróan illatos valami.

Ha nem akarunk teljesen elmerülni ebben, keressünk útilaput az árokszélen, kössük az illetők talpára, aztán  - legkésőbb '18-ban - illaberek!

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigmauj.blog.hu/api/trackback/id/tr288912160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.25. 08:12:46

2018-ban a ballibek ismét kapna egy útilaput, hadd menjenek békében a fenébe,

waddy 2016.07.26. 18:54:56

@a BircaHang Média szerk.:

Kérek 3 olyan intézkedés-példát, ami bizonyítottan sok embernek konkrét javulást eredményezett az életében!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.26. 19:14:05

@waddy:

Mármint a mostani kormány intézkedéseiből?
süti beállítások módosítása