Érvény
2016. október 03. írta: waddy

Érvény

Orbánnak igaza van. A magyar emberek véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni. Hárommillió-háromszázezer magyar ember arra szavazott, hogy Brüsszel ne írjon elő kvótát. Az most mindegy, hogy Brüsszel ilyesmit nem is szándékozott előírni, meg hogy 19 ország kormánya szavazott korábban a kérdésről egybehangzóan. Az sem számít, hogy csupán 1300 menekültről van szó, és erre költött el a kormány 13 milliárd forintot. Mindez másodlagos. Orbánt el lehet távolítani a hatalomból: ha az ellenzéknek nem sikerül, majd elintézik a párttársak ( copyright SZKP ), vagy a szélsőjobb. Emiatt ne fájjon a fejünk.

De azon már érdemes elgondolkodni, hogy kik  alkotják ezt az érvénytelen méretű tömeget? Mert senki ne higgye, hogy ezek mind Fidesz-hívek. Köztük van persze az a kábé egymillió rajongó, aki hűséges groupie-ként mindenhová követi a sztárt, és a kezéből eszik. De a többiek vajon miért? Nyilván sokakra hatott a köztévé, közrádió által sulykolt propaganda, a Magyarországon történelmileg beágyazódott  idegengyűlöletre való leplezetlen buzdítás, az egzisztenciális félelem, a bűnbankképzés mechanizmusa.

De az igazi gond a tudatlanság. Az a helyzet, hogy honfitársaink jelentős tömegei nem is igénylik a színvonalas és tárgyilagos tájékoztatást. Még kevésbé vágynak arra, hogy ők maguk tájékozódjanak. Mit nekik internet! hiszen ott minden csak hazugság, csűrés-csavarás, média-hecc.Egyszerű, közérthető válaszokat akarnak kapni, olyanokat, amelyek biztonságot és erőt sugallnak, és megdobogtatják a szívüket. Orbán tudja ezt, és minden helyzetben képes előállni valami megfelelő szöveggel. Hogy az egy ordas hazugság, az ugyan kit zavar?

Ráadásul egy ilyen bonyolult kérdés esetében roppant nehéz eldönteni, hogy mi számít hazugságnak. Ha az ember tudja, hogy mi az igazság, akkor egyszerű. Amit a másik  állít, az hazugság. Csakhogy ez esetben egyszerre és egyidejűleg valós probléma az ellenőrizetlen bevándorlás, a magyar rendőri szervek határmenti brutalitása, az európai muzulmán népesség és a terrorizmus összefüggése, a szíriai bombázások, az amerikai fegyvereladások a Közel-Keleten, a menekültek együttműködési készségének hiánya, a családosan érkezők borzalmas helyzete. Mindezt együtt látni és láttatni - nos, ez politikai vezetőkhöz méltó feladat, ám nekünk ennél hitványabb vezetők jutottak. Ez van, ezeket választottuk.

De mit csináltunk mi többiek vasárnap? Mi, négymillió-hétszázezren? Mi, akik az érvényes Magyarországot képviseljük? Nem mentünk szavazni, mert hülye kérdésre, csak hülye válasz adható, azt meg minek. De azért ez nem ígér sok jót. Az érvénytelenek ugyanis itt maradnak és egyre többen lesznek. Orbán nagyon jól látja ezt és ki is használja. Nekünk nincs hasonló sztárunk, meg mintha nem is szeretnénk egyszerre lépve masírozni. Mi sokféleképpen gondolkodunk, egymással is vitában állunk, de ez mégis egy igényesebb, és ezért érvényesebb világlátás! Nem az az orbánizmus ellenszere, ha ugyanolyan - csak épp ellenkező előjelű - egynemű álláspontot képviselünk, hanem ha ezek tudatában találunk egymáshoz kapcsolódási pontokat! Az anti-migránsozás ellenszere nem a filo-migránsozás, hanem a menekültkérdés megértése és minél több emberrel való megértetése.  Vasárnap megúsztuk, de félek, hogy ez nem mindig lesz így. 

A bejegyzés trackback címe:

https://paradigmauj.blog.hu/api/trackback/id/tr1211764717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Exploiter 2016.10.04. 12:38:50

Egy dolgot lehet tenni: elfogadni, hogy a magyar embert nem érdeklik a migránsok. Vagy elutasítóak, vagy közönyösek, de az biztos, hogy bármelyik párt is legyen, amelyik kitűzi a zászlajára a témát, annak is örülhet, ha bekerül a parlamentbe.
Ezt a kérdést végre el kell engedni.

kvadrillio 2016.10.04. 12:42:34

hmmm....azon gondolkodtak, hogy a nagy sikerre való tekintettel jöhet a következő népsavazás arról, hogy a akarja- e leváltani Orbán Viktort....Igen......Nem !!!!!.....SZTEM 1 DB ÉRVÉNYTELEN SAVAZAT NEM LENNE ! :)

Terézágyú 2016.10.04. 12:47:34

"Az anti-migránsozás ellenszere nem a filo-migránsozás, hanem a menekültkérdés megértése és minél több emberrel való megértetése."

Ott a pont.

Ambiorix 2016.10.04. 13:08:29

@poszt
Nem kell magyarázkodni, apuka. Ha vasárnap otthon maradtál, hétfőn is befogod a pofád.
Pont.

Netuddki. 2016.10.04. 13:28:29

"A magyar emberek véleményét nem lehet figyelmen kívül hagyni."

Már bocs, de a kérdés az orbán banda véleménye volt. Amihez 3.2 millió embert bepaliztak. Fideszeseket és lobbikosokat, akiknek együtt nincs annyi eszük mint egy marék lepkének. Mert ha lenne nem mentek volna el szavazni.

Ma Baker 2016.10.04. 13:55:18

"Az most mindegy, hogy Brüsszel ilyesmit nem is szándékozott előírni,"

Behalok ezeken a libbant toposzokon már tényleg. Juncker is lenyilatkozta, hogy a keletieknek meg kell szeretniük a kvótákat és Schultz is belengette a támogatásmegvonási fegyvert ha nem szándékszunk lenyelni, hogy bárkit idetoloncolhatnak.
De nyomjátok csak a hazugságaitokat. Remélem azért el nem hiszitek őket...

Neo07 2016.10.04. 14:05:15

Ostoba és ordas hazugságokat írtok. Nem 1300 migránsról van szó, tudja mindenki, ti is. Akik nem nem mentek el szavazni, nem szavaztak semmire se. Se az igenre, se a nemre, érvénytelent sem adtak le, Orbánt sem támogatták, de de az eltávolítására sem szavaztak. Ebből a négymillió-akárhányból pár százalék az, aki a balos pártok felhívására maradt otthon, de a legnagyobb részük soha, semmilyen választásra, népszavazásra nem megy el.

A múltkor EP-választáson a mostaninál 5%-kal kisebb arányú részvételt eredményezett. Akkor a ti logikatok szerint az otthon maradó 65% az EP ellen szavazott volna? Ostobaság.

pamut 2016.10.04. 14:15:41

Drága magyar honfitársaim!

BÜSZKE VAGYOK RÁTOK! :)

Nem hagytátok magatokat lezülleszteni a fideszes szintre!

- 1,5 év uszítás ellenére,
- 1,5 év hazudozás ellenére,
- 1,5 év anti-keresztény izgatás ellenére,
- 1,5 év félelemkeltés ellenére,
- 1,5 év gyűlöletkeltés ellenére,
- 1,5 év totális, egyoldalú pártpropaganda ellenére,
- 1,5 év göbbelszi pszicho-terror ellenére.

Magyarok, drága honfitársaim, többségeteket NEM tudták megőrjíteni, bevonni a gyűlölködésbe, az tömegpszichózisba.

Többségetek megőrizte józan eszét és szívét, megmaradt embernek, nem vett részt a sunyi, hazug kutyakomédiában, a gyűlölet-népszavazásban.

Köszönöm magyarok, nagyon szép volt, nagyon büszke vagyok rátok! :)

eastern 2016.10.04. 14:19:13

A szokásos liberális felsőbbrendűség süt a poszt minden sorából. Ő okos, ő tudja, ő látja, de a megvezetett buta tömegek....
Az nem jut eszébe a gyökérnek, hogy aki nem gondolja jó megoldásnak, hogy a nyomortól és/vagy háborútól szenvedő országokból mindenki jöjjön a békében és jólétben élő Európába, az nem feltétlenül buta, és nem is rasszista.

VT Man 2016.10.04. 14:23:24

En nem mentem szavazni, mert nem voltam otthon es messze volt, de ha megyek, nem-mel szavaztam volna.

Innentol kezdve a poszt ertelmetlen.

metal · http://electric.blog.hu 2016.10.04. 14:56:25

@eastern: Még mindig nem jöttek rá, hogy nem a legcélravezetőbb dolog a választókat hülyézni. Ezzel a taktikával nem sok választást lehet megnyerni. Persze most 1,5 évig lehet örülni, hogy 4 millió ember velük van, majd a következő választásokkor pofára esni, mert az a 4 millió nincs velük, sőt nagy részük nem is fog elmenni szavazni akkor se. Akik meg hajlandóak elmenni, azok nem veszik jó néven, ha folyamatosan hülyézik őket.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.04. 15:02:28

A ti 4.700.000-etekből max 1.000.000 szokott szavazni, de inkább csak 500.000.
A többiek soha nem szavaztak.

De volt igazság is a leírtakban:
"Ráadásul egy ilyen bonyolult kérdés esetében roppant nehéz eldönteni, hogy mi számít hazugságnak. Ha az ember tudja, hogy mi az igazság, akkor egyszerű. Amit a másik állít, az hazugság. "

Hisz te leírtad tudod mi az igazság.
Hogy csak 1200 emberről van szó.
Tavaly nyáron csak a Görgöktől és Olaszoknál lévő akkori szétosztás számai ezek, azaz hazugság.

Hogy senki nem akar kvótát.
Junker maga nyilatkozta, hogy a Kelet Európaika majd megszeretik a kvótát tesznek majd róla. Azaz ez is hazugság.

----

És amit nem írtál le, mert hazugságnak tartod, pedig igaz:

Hogy rendszerváltás óta soha semmire nem érkezett ennyi szavazat egy válaszra. Az EU tagságunkat, NATO tagságunkat is beleértve.

Hogy a migránsok sehol nem tudtak integrálódni EU szerte

Hogy a 2 millió migráns közül Németeknél csupán 65-öt sikerült munkára fogni.

---

Szóval igazat írtál. A tanulatlan képzetlen ballibek simán letagadnak mindent ami ellentmond Soros Gyuri migránsbetelepítő vágyainak.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.04. 15:06:07

@Exploiter:

Csak szeretnétek elengedni a kérdést.

De a migránsok egyre többen jönnek és egyre agresszívabbak.

EGyre több nőt és lányt fognak megerőszakolni, és egyre többet fognak robbantani.

Egyre többet kell majd cenzúráznototk, és hazudnotok hogy ezek ne derüljenek ki.

EGyre nehezebb lesz tükörbe nézni, hogy a migránsbetelepítés ellen nem mentetek el szavazni.

Egyre többen tudják majd, kire nem szabad soha többet szavazni.
SOHA TÖBBET MSZP-GYURCSÁNY DIKTATÚRÁT.
Ahol 2006-ban megtudtuk, milyen a "a magyar rendőri szervek .. brutalitása", ha Gyurcsányék parancsolnak nekik.

Medgar 2016.10.04. 15:11:23

De mit csináltunk mi többiek vasárnap? Mi, négymillió-hétszázezren?

Kérlek magyarázd el miért hiszitek, hogy aki nem ment el szavazni az automatikusan igennel szavazott volna?

Jolka40 2016.10.04. 15:35:30

@Ballib cenzúrázók réme 18: Hitlert is megválasztották a németek.

chrisred 2016.10.04. 15:40:25

@Terézágyú: Ez oké, de pont ebből a nézőpontból (amit helyesnek tartok) a a népszavazáson feltett kérdés értelmezhetetlen és lereagálhatatlan.

ogli dzsí 2016.10.04. 15:42:01

'De azon már érdemes elgondolkodni, hogy kik alkotják ezt az érvénytelen méretű tömeget?'

a ballib minden 2/3ra bukott választás után ilyeneken gondolkodik már 10 éve

közben 1/4 lett az 1/3ból

muhaha

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.04. 15:44:32

@Jolka40:

Ez is hazugság..

Hitlert soha nem választották meg a németek.

A megválasztott kancellár lemondott a javára.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.10.04. 15:46:42

“…De mit csináltunk mi többiek vasárnap? Mi, négymillió-hétszázezren? Mi, akik az érvényes Magyarországot képviseljük?…”

:-))))

Drága liberális, européer, magas erkölcsiségű, felvilágosult honfitársam, hát máris kirekesztettél engem, a szavazót, a nemzet testéből? Legyél egy kicsit toleránsabb, nyitottabb, elfogadóbb, befogadóbb velem szemben. Tudod, ahogy szoktátok.

Jakab.gipsz 2016.10.04. 16:10:32

Nem úsztátok meg, hogy téma záró szavaidat idézzem, semmit sem úsztatok meg, a vég közeleg.
Távol-maradóink döntő többsége jóhiszemű süket és vak mint a termeszek, fogalmuk sincs arról milyen ügyesen tudtok hazudozni, a tudásról a tudomány nevében. Csakhogy tudd, aki még ez idáig a tudományt a megismerés tudományát akarta a saját szolgálatába állítani, ahogyan ti mostanság erőlködtök, még minden korban alaposan ráfizetett, ez nem üres ígérgetés, hanem bizonyosság. Legközelebb nem lesz szerencsétek. A kormány pedig, rúgja tökön a kampány menedzsereit, ha nem tudnak egy veszély helyzetről, értelmesen fogalmazni.

waddy 2016.10.04. 17:45:11

@Ambiorix:

Nem tudtam gyermekem, hogy te is olvasol engem. Bár tőlem ilyen nyegle stílust biztos nem tanultál!

waddy 2016.10.04. 17:47:35

@zord íjász:

Eszem ágában sincs senkit kirekeszteni. Csupán arra utaltam, hogy a szavazáson résztvett honfitársaim egy érvénytelen szavazóbázishoz tartoznak.

waddy 2016.10.04. 17:49:18

@ogli dzsí:
És megtudhatom a választ? Hogy kik alkotják ezt a csoportot?

waddy 2016.10.04. 17:52:26

@Medgar:
Teljesen jogos a felvetésed. Nem gondolom, hogy az el-nem-mentek tudatosan tették-tettük ezt. Az egész hajcihő nem a szavazásról, nem a menekültekről szólt. Csupán kommunikációs trükk - immáron a sokadik - amivel sikerül t eltéríteni az emberek figyelmét a mindent átható korrupcióról, és egyben tápot adni a szunnyadó idegengyűlöletnek.

waddy 2016.10.04. 17:58:21

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Igyekszem megfontoltan válaszolni. Egyetértek azzal, hogy egyre több migráns jön, egyre erőszakosabbak - ezzel kellene valamit kezdenünk.
Megerőszakolás-ügyben azt gondolom, érdemes a hazai statisztikákat átböngészned: sok igazi magyar ember erőszakol meg nőt, bántalmaz gyermeket.
A vasárnapi népszavazás nem a migránsbetelepítés ellen szólt - amint ezt a Kossuth Rádió több riportja szemléltette, hanem arról, hogy nehogy megbukjon az Orbán-kormány.
MSZP-ről és Gyurcsányról nem írtam - ezeket te magyarázod bele a szavaimba. Kérlek, ne tedd!

waddy 2016.10.04. 18:08:38

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Sok okosat írsz. Valóban kevesen mennek el szavazni mostanában, de én ebben inkább fásultságot érzékelek, mintz politikai állásfoglalást.
Azt írtam, hogy 19 ország kormánya döntött a kvótáról, tehát nem hazudtam. A számok csakugyan tavalyiak, kérlek ismertesd itt az idei kvóta-számokat!
valóban sok válasz érkezett - ezt is írtam a poszt elején. Szerintem azonban ezek nem a kérdésre érkeztek, hanem politikai hitvallást fejeznek ki egy nacionalista, uszító és cinikus kormányzat mellett.
A legfontosabb mondandód: a migránsok képtelensége az integrációra. Ez csakugyan komoly veszély - viszont erről nem a mi tisztünk dönteni, hiszen nálunk ez a probléma nem jelentkezik: a Magyarországra települt másod-harmadgenerációs muzulmánok túlnyomó többsége integrálódott.
Soros Györgyre való utalásod sajnos agyoncsapja értékes gondolataidat: ez - már megbocsáss - ostoba és szánalmas toporzékolás.

waddy 2016.10.04. 18:09:47

@VT Man:
nem biztos, hogy értelmetlen, csak nem te vagy a címzettje!

ogli dzsí 2016.10.04. 18:34:51

@waddy: kit érdekel? Ha politikus lennék a sose választók csoportját szarnám le legelőször.

Medgar 2016.10.05. 09:30:26

@waddy: Nem értünk egyet. A baloldal képtelen szétválasztani a migráns válságot Orbántól, vagy bármilyen problémától.

A legnagyobb baj az, hogy nem csak hogy működő, de semmilyen ellenzék sincs Magyarországon, már ha a két viccpártot (kétfarkú, jobbik) nem számoljuk ide. Az összes ellenzéki erő eddig jut: patásorbán, pedig magával a problémával kéne foglalkozni és hihető-elfogadható-hiteles alternatívát kínálni. Na erre képtelen mindenki.

Erre a legjobb példa a migráns kérdés, ahol az orbáni uszítással szemben csupán gigantikus csúsztatásokkal-hazugságokkal tudott operálni a másik tábor.
süti beállítások módosítása